Om kernehuset

Naturstedet ”Stalden”
Vi har dette naturskønne område, 10 minutters gang fra børnehaven, nede til venstre for Vestre strand. Stalden er:
Staldbygningen og afgrænset græsområde, hvor der ned til stranden, er markeret med store marksten, ude ved siderne med hver en hestefold og på den sidste side har vi Øhavs-stien.
 
Stalden har et stort åbent rum, hvor der er plads til leg, sandkasse, siddehængekøje, ”snedkerværksted” m-m. Der er også 2 mindre rum, hvor det ene er ”spisestue” med brændeovn, hvor vi oftest spiser vores medbragte madpakker samt spiller spil, tegner hører historier m.m.
Det det andet rum har vi muld wc og depot.
Vi er tæt på skov og strand som vi ofte benytter.
 
Hvad kan vi tilbyde i naturen/pædagogiske overvejelser?
Vi går med en fast gruppe, kendte voksne, et overskueligt og trygt miljø. Vi har højt til himlen og har rig mulighed for at følge ”Årets gang i naturen”. Vi kan lave forløb som f.eks. at lave hyldedrik-bærsaft, agernfrikadeller, brændenælde suppe m.m.
Vi er ude i al slags vejr, vi laver bål, finder sten på stranden, går langs vandkanten, også på store sten. Vi oplever forskellige vejrfænomener, så børnene skal have tøj på derefter.
Vi vil bestræbe os på, at skrive i Naturbogen hver gang vi har været af sted, så forældrene også ved hvad vi har lavet – godt samtaleemne med jeres barn. smiley        
Børnene er på skift med i Stalden en gang om ugen – Sygdom: Hvis I vurderer, at jeres barn er frisk til, at komme i børnehave, er det naturligvis også frisk til at komme med i Stalden.

Om kernehuset
Om kernehuset
Om kernehuset
Kernehuset, Sygehusvejen 33b, 5970 Ærøskøbing, Tlf.: 62 52 19 59